West-Brabant

Politie arresteert brandstofdieven na achtervolging door de regio

Close-up van iemand die tankt

© Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft dinsdagavond in Steenbergen twee mannen gearresteerd voor brandstofdiefstal in Roosendaal. Een derde verdachte wist te ontsnappen. De mannen zouden getankt hebben bij een pomp aan de A58 bij Roosendaal zonder te betalen. Toen de politie hun auto in Bergen op Zoom weer in het zicht kreeg, ging die er met hoge snelheid vandoor.

Personeel van een tankstation aan de A58 in Roosendaal belde rond 22.45 uur de politie. Een auto met daarin drie mensen zou na het tanken zijn weggereden zonder te betalen. Agenten zagen de auto op de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom en gaven een stopteken. “Dat werd genegeerd en de auto ging er met hoge snelheid vandoor,” laat de politie weten. De achtervolging ging daarna onder andere door Heerle en Steenbergen.

Verstopt in een tuin

De achtervolging eindigde aan de Hoogstraat in Steenbergen. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur, waardoor de auto stil kwam te staan. De drie inzittende zijn te voet verder gevlucht, de bosjes in. De agenten hebben collega’s opgeroepen en zijn gaan zoeken. Uiteindelijk zijn twee van de verdachten gevonden. Ze zaten in een tuin aan de Oudlandsestraat in Steenbergen.

Het bleek te gaan om mannen van 24 en 26 jaar. Het is nog niet duidelijk waar ze wonen. Ze zijn gearresteerd, meegenomen naar het bureau en zitten nog vast. De derde man is niet meer terug gevonden.