Zevenbergschen Hoek

Politie arresteert man met vuurwapen langs A16 bij Zevenbergschen Hoek

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de vroege ochtend van zaterdag 1 juni 2024 hebben politieagenten een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Tijdens een routineverkeerscontrole ontdekten ze dat de man een vuurwapen in zijn auto had liggen.

Surveillerende politieagenten zagen de man rijden op de A59 en werden getriggerd door zijn rijgedrag. Ze besloten hem te controleren op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. Dat meldt de politie op haar eigen website.

Controle en aanhouding

Na het controleren van zijn rijbewijs namen de agenten een blaastest af bij de 35-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. Vervolgens inspecteerden ze de technische staat van zijn auto. Tijdens deze inspectie ontdekten ze een vuurwapen in de auto.

Verdenking en inbeslagname

De bestuurder werd onmiddellijk aangehouden op verdenking van het dragen van een vuurwapen, wat in strijd is met de Wet Wapens en Munitie. Het vuurwapen is in beslag genomen, en ook de auto waarin de man reed, wordt verder onderzocht.