West-Brabant

Politie bekeurt 42 mensen voor overtreden coronaregels

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft donderdagavond in enkele gemeenten in de regio 42 boetes uitgedeeld voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Vanwege het coronavirus mag je op openbare plekken hooguit met 2 mensen bij elkaar zijn.

De politie deed controles in de gemeenten Tholen, Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Er werd niet alleen gelet op het overtreden van het samenscholingsverbod, maar ook op overlast en verkeersovertredingen.

Voorlopig nog meer extra controles

Dat er maar liefst 42 mensen betrapt en bekeurd zijn op het overtreden van de coronaregels, vond de politie opvallend. Op Facebook plaatste het team Bergen op Zoom een bericht over de controle. En achter de 42 bekeuringen voor het samenlevingsverbod hebben ze een uitroepteken gezet. Ook waarschuwt de politie dat er de komende tijd nog meer extra controles zullen zijn.

Verkeersovertredingen en een hennepkwekerij

Er werd ook een bekeuring gegeven voor asociaal verkeersgedrag aan iemand die een wheelie deed op de brommer. Er werden 11 boetes gegeven aan foutparkeerders en er waren 3 boetes voor andere verkeersovertredingen. De politie vond tijdens de surveillance ook een hennepkwekerij in Bergen op Zoom. En moest 20 keer ingrijpen bij mensen die hun mobiele telefoon vasthielden tijdens het rijden.

Zonder toestemming de grens over

Bij de grens tussen Nederland en België in Putte zijn ook mensen gecontroleerd. De politie denkt dat het drugstoeristen waren. Ze hadden geen geldig bewijs voor het oversteken van de grens. En dat is tegen de Belgische coronaregels. Daarom krijgen zij nog een bekeuring van 250 euro thuisgestuurd van de Belgische politie.