Roosendaal

Politie en BOA’s willen met voetbaltoernooi dichterbij Roosendaalse jongeren komen

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Roosendaalse politieagenten organiseren zaterdag 29 juni een voetbaltoernooi voor de jeugd uit de gemeente. Het doel: dichter bij de jongeren van de gemeente komen. Het toernooi vindt plaats bij NSV Nispen.

De politieagenten en BOA’s zijn al druk in training voor het aankomende toernooi. “We zijn fit”, lacht wijkagent jeugd, Damian de Jaeger. Het idee is tot stand gekomen omdat de politie graag daar wil zijn waar de jeugd ook is. “Dat is ook de visie van de politie. Eén van onze kernwaardes is verbinden”, legt De Jaeger uit.

Wij houden ook van een lolletje en een dolletje.

Het kampioenschap van RBC Roosendaal en het EK voetbal zijn de inspiratie geweest. Door het organiseren van het voetbaltoernooi, hoopt de politie dichterbij de jeugd van de gemeente te komen. “Heel veel jongeren hebben toch wel iets met voetbal. Niet iedereen is even goed, maar het is een mooie manier van samenkomen.”

Volgens De Jaeger is de politie vaak negatief in het nieuws. De agent hoopt dat juist ook de jongeren die een negatief beeld hebben van de politie, zich aanmelden. “We willen de jongeren laten zien dat we ook positief te benaderen zijn. Door middel van sport ligt voor de jongeren de drempel wellicht wat lager.” De wijkagent benadrukt nog maar eens dat zij ook gewoon mensen zijn. “Wij houden ook van een lolletje en een dolletje.”

We komen vaak in situaties waarbij we lijnrecht tegenover de jongeren staan.

Toch is er nog wel een stap te zetten om dichterbij de jeugd te komen. “We komen vaak in situaties waarbij we lijnrecht tegenover de jongeren staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bekeuringssituatie.”

Voetbaltoernooi

Het toernooi vindt 29 juni plaats bij NSV Nispen, van 9.30 uur tot 17.30 uur. “Er zal gespeeld worden in een zeven tegen zeven variant. Wij als politie en BOA’s zullen ook een team vormen.” Plezier is deze dag het belangrijkste. Er is plaats voor 30 teams. Opgeven is nog steeds mogelijk. De winnaar van het toernooi wordt beloond met de Markiezatencup. “Die willen wij als politie winnen, dus ik zou zeggen: geef je op en daag ons uit.”