Roosendaal

Politie controleert in Roosendaalse veiligheids­risico­gebieden

geweld tegen politie

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De Roosendaalse burgemeester Han van Midden heeft een aantal buurten in zijn gemeente aangewezen als veiligheidsrisicogebieden. Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de politie er controles. Er zijn, naast een bivakmuts en wat drugs, echte en nepwapens in beslag genomen.

In de aangewezen delen van Roosendaal vonden eerder een aantal gewelddadige incidenten plaats. Dat is reden voor de burgemeester om die plekken aan te merken als locaties waar de politie mensen altijd mag controleren, ook zonder speciale aanleiding.

Nepwapen en inbrekersspullen

Op vrijdag hielden agenten 46 auto’s aan tussen 20.00 en 22.30 uur aan de Van Beethovenlaan en Antwerpseweg. In een ervan zat een 37-jarige Roosendaler die een nepvuurwapen en inbrekerswerktuigen bij zich bleek te hebben. Hij moet hiervoor later dit jaar bij een hoorzitting van het Openbaar Ministerie verschijnen.

Bivakmuts, messen en wat drugs

Een dag later is tussen 20.30 en 23.30 uur opnieuw aan de Antwerpseweg gecontroleerd. Maar ook op het NS-station, in samenwerking met de Marechaussee. Hier zijn 127 mensen gefouilleerd. Het leverde een bivakmuts, drie messen en kleine gebruikershoeveelheden drugs op. Aan de Antwerpseweg werden 26 voertuigen gecontroleerd. Deze keer werd hier niets bijzonders ontdekt.

Meerdere controles

In de aangewezen gebieden mogen agenten iedereen tussen de 13 en 65 jaar controleren, ook als iemand nergens van verdacht is. Dat doet de politie ‘aselectief’. Oftewel, er wordt niet op uiterlijk en dergelijke gelet. Dit gebeurt de komende tijd vaker op meerdere plaatsen in Roosendaal.