West-Brabant

Opnieuw agent politie Zeeland-West-Brabant geschorst

Politiebureau-RoosendaalOK

© Archief ZuidWest Update

Raymon Mens Raymon Mens

De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant moet steeds meer medewerkers schorsen. Vandaag is een onderzoek begonnen naar twee agenten die verdacht worden van grensoverschrijdend gedrag. Eerder deze maand weden al vier andere agenten uit onze regio buiten functie gesteld.

Een van de twee medewerkers is geschorst, de andere is overgeplaatst, aldus de politie maandag. Het totaal aantal zaken staat nu op zes.

Intern onderzoek politie

De maatregelen tegen de twee medewerkers houden verband met een intern onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. Dit onderzoek is gestart nadat eind januari meerdere politiemedewerkers bij onder meer leidinggevenden en vertrouwenspersonen melding hadden gemaakt van grensoverschrijdend gedrag door collega’s.

De politie schorste begin februari al twee agenten op grond van de eerste resultaten. Aan het eind van de maand volgden nog eens twee medewerkers. Het vermoeden bestaat dat “deze zeer onwenselijke situatie al langere tijd heeft geduurd”. Het zou vooral gebeurd zijn binnen één teamgebied, aldus de politie.

Werkplaatsen agenten

Het onderzoek is nog gaande en zal nog geruime tijd in beslag nemen. Over de precieze werkplaatsen van de agenten en het team doet de dienst geen mededelingen wegens de privacy. De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant werkt in onder andere in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Breda en Tilburg. De meldkamer van de regionale eenheid is gevestigd in Bergen op Zoom.