Roosendaal

Politie en belastingdienst houden controle in Leemstraat

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft in samenwerking met de gemeente Roosendaal en de belastingdienst een integrale controle gehouden op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord. Er werden onder meer 600 hennepstekken, administratie, een vrachtwagen en een bestelbus in beslag genomen. Ook werd voor 13.500 euro aan openstaande schulden geïnd. 

In totaal werden 20 bedrijfspanden gecontroleerd in de Leemstraat.

Zo werd er een verlaten hennepkwekerij gevonden, een zak met 20 gram hennep en in vier panden bleek buiten de meter om elektriciteit te worden gestolen. Een vrachtwagen en bestelbus werden in beslag genomen ter verbeurdverklaring op grond van de Opiumwet. Een gestolen voertuig afkomstig uit België werd in beslag genomen. In verschillende panden werden bouwkundige en brandgevaarlijke gebreken geconstateerd. Twee strafrechtelijke dossiers worden opgemaakt in verband met bodembescherming.

De gemeente Roosendaal, de politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst Douane deden samen de controle. Overheidspartners pakken gezamenlijk de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aan.