Hoogerheide

Politie grijpt in bij verjaardagsfeest in Hoogerheide

Han Verbeem Han Verbeem

Een verjaardagsfeest bij een boerderij in het buitengebied van Hoogerheide is zaterdag rond middernacht door de politie beëindigd. Er waren te veel mensen aanwezig en de coronamaatregelen werden niet opgevolgd, zo bevestigt een politiewoordvoerder. Ook waren er klachten vanuit de omgeving over geluidsoverlast.

Het zou gaan om een particuliere bijeenkomst op een terrein aan de Groeneweg in Hoogerheide. Van een illegaal housefeest was geen sprake, zo benadrukt de politie. “We waren in het begin van de avond ter plaatse gaan kijken en toen leek alles nog op orde”, aldus de woordvoerder. Rond half twaalf kwamen de agenten opnieuw bij het terrein. Ze besloten het verjaardagsfeest te beëindigen, omdat het geluidsniveau werd overtreden en de anderhalvemeter-richtlijn niet werd nageleefd. Dat is zonder veel moeite gegaan, waarbij de verjaardagsgasten vrijwel direct vertrokken. “Ze hebben rustig het terrein verlaten.”

Verontwaardiging

Inmiddels heeft loco-burgemeester Hans de Waal van de gemeente Woensdrecht tegenover de media zijn verontwaardiging uitgesproken over het uit de hand gelopen verjaardagsfeest. Hij spreekt van een ‘volstrekt ongbegrijpelijke’ actie van de organisatoren en de feestvierders.