Nispen

Politie houdt controles op grens tussen België en Nederland

Archieffoto Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Nederlandse en Belgische politie hebben in de nacht van woensdag op donderdag controles gehouden op de grens tussen België en Nederland. Daarbij zijn er verschillende overtredingen geconstateerd en bekeuringen uitgedeeld.

De aandacht ging in het bijzonder uit naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met woninginbraken en grensoverschrijdende criminaliteit.

Twee vaste locaties

Tijdens de eerste helft van de actie werden er op twee vaste locaties controles gehouden: bij de grensovergangen Nispen/Essen en Wernhout/Wuustwezel. In het tweede deel van de controle is in het grensgebied rijdend gecontroleerd met opvallende Nederlandse en Belgische dienstauto’s met daarin steeds een gecombineerd koppel agenten. Zo konden de voertuigen de grens passeren van Nederland en België met altijd iemand aan boord die bevoegd was om op te treden.

Overtredingen

Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het bezit van softdrugs, rijden onder invloed, wapenbezit en verschillende verkeersovertredingen. Aan de kant van Nederland werden 14 overtredingen geconstateerd en aan de zijde van België 26.