Roosendaal

Politie houdt Roosendaler aan na steekpartij in Damstraat in Roosendaal

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Maandagavond rond 23:30 uur is de mogelijke verdachte van de steekpartij in de Damstraat te Roosendaal opgepakt. De man werd in zijn woning in de Industriestraat aangetroffen en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is ingesloten. De verdachte wordt dinsdag door rechercheurs ondervraagt.

Maandagavond 4 januari om 20:30 uur meldde een man zich bij de politie dat hij mishandeld zou zijn door een persoon die bij hem zou hebben ingebroken. De politie was vervolgens snel ter plaatse en trof de man aan. Hij bleek geslagen en gestoken te zijn in de Damstraat in Roosendaal. De gewonde man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht door ambulancemedewerkers.

De woning van het slachtoffer is afgezet en de politie heeft een ‘plaats delict’ gemaakt in en om het huis. Agenten van de Forensische Opsporing hebben de woning onderzocht op sporen. Ook hebben rechercheurs verklaringen afgenomen en hebben agenten van de surveillancedienst een buurtonderzoek gedaan. Uit het politieonderzoek kwam na korte tijd het adres van de mogelijke verdachte naar voren. In de Industriestraat is de Roosendaler aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex waar hij momenteel verblijft. 

Er is tot heden niks bekend over de aanleiding van het incident noch wat de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag.