West-Brabant

Politie houdt tien mensen aan na wilde achtervolging door de regio

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zondagmorgen vroeg werd er door een man naar 112 gebeld met de melding dat hij en zijn vrouw op de snelweg in de auto zaten en werden achtervolgd. Door meerdere andere auto’s, waarvan de bestuurders hen van de weg probeerden te rijden. De politie is meteen op de melding afgegaan, met een aantal eenheden.

Ter hoogte van de afslag bij Hoogerheide troffen de agenten vier auto’s aan op de vluchtstrook. Daar bleek dat de achtervolging al in Steenbergen was begonnen. Er zijn acht mannen en twee vrouwen aangehouden. Allen Roemenen, in leeftijd variërend van 21 tot 46 jaar.

Slagwapens

De man (29) en vrouw (28) die in de achtervolgde auto zaten hebben aangifte gedaan tegen de tien verdachten, ook van de pogingen hen de weg af te rijden. De aanleiding voor de wildemansrit zou volgens de politie waarschijnlijk liggen in de relationele sfeer. Naast drie auto’s zijn er tevens slagwapens in beslag genomen.

Getuigen gezocht

Het incident heeft zich afgespeeld tussen 03.30 en 04.30 uur. De politie roept getuigen op zich te melden. Beelden van dashcams zijn eveneens zeer welkom.