Bergen op Zoom

Politie in Bergen op Zoom arresteert inbreker met buit op heterdaad

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft woensdagnacht een inbreker op heterdaad betrapt. Een bewoonster van een huis aan de Noordsingel in Bergen op Zoom hoorde ’s nachts gerommel in huis. Vanuit haar raam zag ze een man weglopen en waarschuwde de politie. Die vond hem even verderop met de buit nog in zijn handen.

Door: Bianca van Vugt

Een bewoonster van een huis aan de Noordsingel in Bergen op Zoom hoorde woensdagnacht een inbreker. Dat was rond 4.00 uur. Ze was op haar slaapkamer, toen ze gerommel hoorde in huis. Vanuit haar raam zag ze een man de weg oversteken. Hij had duidelijk iets bij zich.

De vrouw ging poolshoogte nemen en zag dat er was ingebroken. Er waren telefoons en computerapperatuur verdwenen. Ze waarschuwde meteen de politie en kon hen vertellen dat de verdachte richting de Zuidzijde Zoom was weggelopen. Agenten zagen de verdachte lopen in de Rijkebuurtstraat in Bergen op Zoom. Ze herkenden hem, want hij stond bekend als dief.

De verdachte is een man van 44 uit Bergen op Zoom. Hij had enkele tassen bij zich. De spullen die er in zaten, bleken van de bestolen vrouw te zijn. Volgens de politie bekende hij al snel dat de spullen waren gestolen. De Bergenaar is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Hij wordt woensdag nog verhoord. De spullen zijn weer terug bij de eigenares.