Roosendaal

Politie krijgt 45 tips over verdwijning Jelle Leemans

Jelle Leemans © Politie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft 45 tips ontvangen in de vermissingszaak van Jelle Leemans uit België. Dinsdagavond werd aandacht besteed aan deze zaak in Opsporing Verzocht.

De 27-jarige Jelle vertrok op 21 november 2013 vanuit zijn huis in het Belgische Rumst naar Roosendaal, zeer waarschijnlijk voor een drugsdeal. In Nispen werd nog een signaal van zijn telefoon opgepikt door een zendmast. Sindsdien is hij spoorloos. De politie denkt dat Jelle slachtoffer is geworden van een misdrijf en dat zijn lichaam in Nederland is begraven.

Onderzoek

In het onderzoek naar de verdwijning zijn enkele dingen duidelijk geworden. Jelle bleek bijvoorbeeld vaker af te spreken op het Dreefje in Nispen, waar hij vermoedelijk overstapte in een andere auto voor afspraken in Roosendaal. Maar over andere dingen bestaan nog veel onduidelijkheden: zo werd zijn auto teruggevonden in Merksem. In de auto lag een deels opgegeten broodje, met daarop DNA van een tot op heden onbekende vrouw. Tevens zagen getuigen een onbekende man bij de auto van Jelle weglopen. Op bewakingsbeelden uit de omgeving zijn later ook twee mannen te zien.

Tips

De politie is blij met het groot aantal tips, maar ontvangt graag nog meer informatie. Wie tips heeft over de verdwijning van Jelle Leemans, kan bellen met 0800-6070.