Roosendaal

Politie ontdekt drugsapotheek in Roosendaal door melding geluidsoverlast

Foto: politie.nl.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In een huis in Roosendaal hebben politieagenten maandag een ‘drugsapotheek’ gevonden. Ze kwamen tot die ontdekking nadat ze naar de woning aan de Bandeliersberg zijn gestuurd vanwege een melding over geluidsoverlast.

Rond kwart voor twee kwamen er in de nacht van zondag op maandag meldingen binnen over geluidsoverlast. Die meldingen kwamen wel vaker over het betreffende adres, en dus gingen agenten er naartoe om geluidsapperatuur in beslag te nemen. Ook vonden ze een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel, deze is in beslag genomen.

Daar bleef het niet bij. De agenten zagen verschillende spullen liggen die mogelijk met de productie van drugs te maken hadden. Ze vonden bijvoorbeeld een pers, een koolstoffilter en meerdere transformatoren. Na overleg met het Openbaar Ministerie besloot de politie later die dag terug te komen om de woning verder te onderzoeken.

Apotheek

De pers werd in beslag genomen. Net zoals verschillende spullen die gebruikt worden om hennep te kweken. Ook namen de agenten meerdere soorten drugs in beslag. Ze vonden honderden grammen ketamine, ruim twintig gram amfetamine, twee gram hennep, tien milliliter GHB, drie gram MDMA en bijna tweehonderd gram Tubici, ook wel pink cocaïne. Tubici is een roze poeder dat bestaat uit verschillende soorten drugs. Vaak worden er MDMA en ketamine in aangetroffen, en soms nog SC-B, levamisol en Tramadol.

De 41-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.