Roosendaal

Politie ontdekt zo’n 1.000 kilo grondstof voor drugs en gestolen lading meubelstoffen

Rollen luxe meubelstof (foto: politie Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft bijna 1.000 kilo BMK gevonden in een loods aan het Zeggeveld in Roosendaal. BMK is een grondstof voor het maken van amfetamine of speed. Ook lagen er honderden rollen met luxe meubelstof, die eerder dit jaar zijn gestolen. De mensen die in de loods waren, zijn gevlucht zodra ze de politie zagen.

Agenten reden zaterdag rond 21.15 uur een rondje over industrieterrein Majoppeveld-Noord in Roosendaal. Bij een loods aan het Zeggeveld stond een vrachtwagen met oplegger voor een open roldeur. Toen een man bij de roldeur de politie zag, wilde hij snel de roldeur dichtdoen. “Omdat duidelijk werd dat deze man zich betrapt voelde, reden de agenten de politiewagen onder het luik zodat hij niet dicht kon,” laat de politie weten.

975 kilo aan grondstoffen voor harddrugs

De agenten zagen dat er ongeveer vijf mensen uit het pand kwamen rennen. Die zijn verderop uit het zicht verdwenen. “Eenmaal in het pand werd duidelijk waarom. Er werden honderden kilo’s aan BMK aangetroffen,” aldus de politie. BMK is een grondstof voor het maken van harddrugs, zoals speed. In totaal lag er maar liefst 975 kilo BMK. De politie heeft het spul in beslag genomen.

In de loods lagen ook nog honderden rollen met luxe meubelstof. Daarmee kun je meubels bekleden. “Deze rollen zijn eerder dit jaar samen met een oplegger gestolen,” concludeert de politie. “Er zijn geen aanhoudingen verricht. De recherche doet verder onderzoek.”