Roosendaal

Politie ontruimt Markt in Roosendaal na onrustige uitgaansnacht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Agenten in Roosendaal zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen. De sfeer was zo grimmig geworden, dat de politie besloot de Markt te ontruimen.

De aanleiding voor het ontruimen was vermoedelijk een vechtpartij in een café tussen twee groepen jongeren. De vechtersbazen werden de kroeg uitgezet, maar eenmaal buiten werd de sfeer er niet beter op.

Sfeer sloeg om

Agenten zagen vervolgens een meisje flauwvallen in de deuropening van het café. Omstanders bleven om haar heen staan en stapten zelfs over haar heen. Agenten probeerden hulp te verlenen, maar plotseling sloeg de sfeer om.

De agenten werden bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen en een ander meisje trapte naar een van de dienders. De agenten hebben hierop hun wapenstok moeten gebruiken. Een man van 20 uit Bergen op Zoom en een jongen van 18 en een meisje van 16 uit Sint-Maartensdijk zijn aangehouden.

Schoonvegen

De politie besloot vervolgens met meerdere agenten en twee hondenbegeleiders de Markt schoon te vegen. Het aanwezige uitgaanspubliek werd het centrum uit begeleid. Hierbij zijn twee mannen van 26 en 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, omdat ze niet naar de agenten wilden luisteren.

Rond 04.30 uur keerde de rust terug op de Markt. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.