Geen regio geselecteerd

Politie pakt verkeershufters aan bij De Stok in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vier automobilisten moesten zaterdag hun rijbewijs inleveren tijdens een speciale politiecontrole op recreatiepark De Stok in Roosendaal. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze helemaal geen rijbewijs hadden.

Er kwamen al een geruime tijd meldingen binnen bij de politie over groepen jongeren die overlast veroorzaakten op het recreatiepark. Vooral het gevaarlijke verkeersgedrag en het racen op het parkeerterrein waren veel genoemde oorzaken.

Rook kwam van de banden af

Zo zagen agenten een 26-jarige man uit Roosendaal met zijn auto crossen. Er kwam zelfs rook van de banden af, waardoor het parkeerterrein blauw stond van de rook. Hij reed met hoge snelheid langs de geparkeerde auto’s. Het rijbewijs van de man is per direct ingenomen.

Rijden zonder rijbewijs

Enige tijd later kwamen twee auto’s crossend het parkeerterrein op. Ook hier kwam de rook van de banden af. Een van de bestuurders bleek een vrouw te zijn die niet in het bezit was van een rijbewijs. Zij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Van de andere twee bestuurders zijn de rijbewijzen ingenomen.

Ook een andere vrouw (18) zonder rijbewijs werd betrapt toen zij achter het stuur van een auto kroop. Zij kreeg uitleg van een man die zelf net vier maanden een rijbewijs heeft. Ook zij werd bekeurd. 

Rijontzegging

Op de Wouwbaan bij Rosada zag de politie vervolgens een 26-jarige man met ruim 100 kilometer per uur rijden, terwijl er een maximum van 50 is toegestaan. Hij heeft een boete gehad van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden.

Als klap op de vuurpijl reed er nog een 18-jarige man uit Rucphen op De Stok linksom op de rotonde en hij reed bovendien 30 kilometer te snel. Hij heeft voor beide overtredingen een bekeuring gehad. De man had pas twee maanden zijn rijbewijs.