West-Brabant

Politie schrijft 161 boetes tijdens MONO-actie

Foto: © Nationale Beeldbank

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Team Verkeer van de politie Zeeland-West-Brabant heeft dinsdag tijdens een MONO-actie 161 weggebruikers bekeurd. Een groot deel van de bekeurde weggebruikers, 128, kreeg een boete voor het gebruiken van een telefoon tijdens het rijden. De overige 33 boetes zijn uitgeschreven voor andere overtredingen.

Tijdens een MONO-actie rijden politieagenten mee in een grote touringcar. Dat gebeurde dinsdag tussen 9.30 uur en 16.00 uur. De touringcar reed op de A58 tussen Etten-Leur en Heinkenszand, de A16 tussen Moerdijk en Galder, de A17 tussen Moerdijk en Roosendaal en de A4 tussen Willemstad en Hoogerheide.

Er zijn negentig bestuurders betrapt op het rijden met een mobiel in de hand. Een camera die in de touringcar zit betrapte nog eens 38 andere weggebruikers op het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden. Zestien weggebruikers kregen een boete voor te hard rijden, twee hiervan moesten hun rijbewijs inleveren. Ook zijn er overtredingen als niet goed leesbare kentekenplaten, bumperkleven, niet-begeleid rijden en een losliggende lading geconstateerd.

In de touringcar zaten dinsdag 38 agenten van Team Verkeer, de basisteams uit Roosendaal, Bergen op Zoom en Zeeland en politiestudenten.