Roosendaal

Politie treft ruim 300.000 euro aan in cyberonderzoek in Roosendaal

Redactie

De politie heeft maandag voor ruim 300.000 euro aan geld in beslag genomen. In twee woningen aan de Cipresberg en de Erasmuslaan trof een politieteam het geld aan. Een grootschalig cyberonderzoek leidde eveneens tot het in beslag nemen van diverse digitale sporendragers. De twee huiseigenaren worden later verhoord door de politie.

Maandag leidde het cyberonderzoek naar phising (vorm van cybercrime waarbij criminelen een e-mail sturen om persoonlijke gegevens te achterhalen, red.), smishing (phising per sms, red.) en witwassen van crimineel vermogen naar de twee vermoedelijke criminelen. Maandag deed een politieteam doorzoekingen in twee woningen van twee personen. Enkele digitale sporendragers, zoals computers en mobiele telefoons, zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht.

Verantwoording

Het tweetal moet op een later tijdstip de herkomst van het grote geldbedrag kunnen aantonen. Eveneens zullen de twee mannen, waarvan de verdere identiteit nog onbekend is, worden verhoord in het kader van het onderzoek.

Deel dit op: