Zevenbergschen Hoek

Politie vindt 50.000 euro in auto, drie mannen aangehouden

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben 50-duizend euro aan contant geld gevonden in een auto. Het voertuig werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.10 uur aan de kant gezet op de A16 bij Zevenbergschen Hoek voor een controle. De drie inzittenden, allen afkomstig uit het buitenland, zijn aangehouden.

De auto werd staande gehouden voor een controle. In het voertuig vonden de agenten 50-duizend euro contant geld, waarvan de herkomst niet duidelijk was. De drie inzittenden zijn een 21-jarige man uit België, een 23-jarige man uit Frankrijk en een 24-jarige man uit Marokko. Ze zijn alle drie aangehouden op verdenking van witwassen. De man uit Frankrijk bleek in zijn eigen land gezocht te worden. De auto, die eigendom is van een touringcarbedrijf, is in beslag genomen.

Er worden vaak drugs, geld en andere illegale goederen in en uit ons land vervoerd vanuit de Randstad over de zuidelijke grens. Daarom voeren overheidsinstanties regelmatig controles uit op voertuigen die in die richting rijden, of er vandaan komen. Deze aanhoudingen zijn een resultaat van zo’n controle.