Roosendaal

Politie vindt bij drugsonderzoek ook vuurwapens en vuurwerk

Handel verdovende middelen Roosendaal

Foto: Politie.nl

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op zaterdag 2 april is in de vroege ochtend op de Markt in Roosendaal een inwoner van Fijnaart gearresteerd, op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij het vervolgonderzoek deed de politie meer ontdekkingen.

De 26-jarige man werd rond 03.00 uur aangehouden nadat hij was betrapt op het verkopen van drugs. Hij had op dat moment nog vijftien gripzakjes met 3MMC, een amfetamine-achtige stof, bij zich. Zijn telefoon werd eveneens in beslag genomen en bij nader onderzoek daarvan ontstond het vermoeden dat hij in zijn woning meer had liggen.

Wapen, illegaal vuurwerk en drugs

Dat vermoeden bleek te kloppen. Bij een huiszoeking ontdekten agenten een alarmpistool en een luchtdrukpistool, diverse patronen, twee boksbeugels en een ploertendoder. Tevens lag er het nodige gevaarlijk vuurwerk: vijf zware cobra’s voor professioneel gebruik en zeven verboden nitraatbommen. Daarnaast trof de politie er nog honderd xtc-pillen en 165 gram cocaïne aan. De man wordt verdacht van de opslag en handel van verdovende middelen. Hij is momenteel wel op vrije voeten maar zal zich later voor een rechter moeten verantwoorden.

Sportschool in Zundert

Na de huiszoeking was het onderzoek nog niet ten einde. Agenten hebben op 6 april tevens een bezoek gebracht aan een sportschool aan de Dennenlaan in Zundert. Hier is in een garage een grote boodschappentas met verpakkingsmateriaal voor drugs en een halve kilogram henneptoppen aangetroffen. Ook dit is in beslag genomen en na onderzoek vernietigd.