Roosendaal

Politie vindt drugs bij autocontrole in Roosendaal, ook rijbewijs ingenomen

Close-up van de zijkant van een politiewagen met het politielogo en daarboven de tekst 'waakzaam en dienstbaar'

Sven de Laet Sven de Laet

De politie heeft donderdagavond in en rond het centrum van Roosendaal verschillende auto’s gecontroleerd. Daarbij werden drugs gevonden. Ook kregen verschillende bestuurders een bekeuring voor technische mankementen aan de auto.

Er werd voor het centrum gekozen, omdat daar de laatste tijd meerder meldingen van overlast binnenkwamen. Bijvoorbeeld van te hard of asociaal rijdende auto’s.

Twee mannen uit Sint-Willebrord en Roosendaal werden tijdens de controle aangehouden, omdat zij harddrugs in hun bezit hadden. De politie vond bij het duo in totaal 26 zakjes cocaïne, 30 milliliter GHB en 12 gram amfetamine. Bij een andere bestuurder werd een crypto gevonden. Ook die is in beslag genomen.

Met 111 door de bebouwde kom

Van een 26-jarige Roosendaler werd het rijbewijs ingenomen. Hij reed met 111 kilometer per uur door de bebouwde kom. Ook werden er bekeuringen uitgedeeld voor te gladde banden en een auto die niet APK-gekeurd was.

De politie is van plan dit soort controles de komende tijd vaker te houden. Daarbij zal ook de financiële recherche aansluiten. Die dienst kan bijvoorbeeld checken of iemand een dure auto wel kan betalen. In het ergste geval kan de politie een auto in beslag nemen, als dat niet het geval blijkt te zijn.