Nieuw-Vossemeer

Politie voorkomt overval en pakt drie mannen op

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben dinsdagavond een mogelijke overval in een woning aan de Rijksweg in Nieuw-Vossemeer verijdeld. De agenten deden onderzoek in het betreffende huis, en een boerderij aan de Moorseweg. Daar zijn de twee bewoners aangehouden. Opmerkelijk is dat de bewoner van het huis aan de Rijksweg ook is gearresteerd. Dat gebeurde in Roosendaal.

Er kwamen dinsdag signalen binnen over de overval, die waarschijnlijk diezelfde dag gepleegd zou worden. Het doelwit waren de bewoners van het huis aan de Rijksweg. De politie startte een onderzoek, en het belangrijkste doel was om de overval te voorkomen. In het huis woont de aangehouden man met zijn vrouw en twee minderjarige kinderen.

De politie start onderzoeken aan de Rijksweg, en ook in de boerderij aan de Moorseweg. Daar staat een woonhuis met wat schuren. De boerderij was in beeld gekomen omdat de verdachte man ook de beschikking heeft over dit perceel.

Alle drie de mannen zijn woensdag verhoord. De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan. De mannen zijn familie van elkaar, en zijn geconfronteerd met de informatie die de politie kreeg over de overval. De politie ziet de mannen als de personen met hun locaties waarop de (potentiële) overvallers het op voorzien hadden.