West-Brabant

Politie waarschuwt opnieuw vanwege flinke toename woninginbraken

Foto: Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Niet voor het eerst wijst de politie in deze coronatijden op het toegenomen risico van woninginbraak. Toch neemt vooralsnog het aantal incidenten alleen maar toe. In november was het al vierenveertig keer raak in het werkgebied van Politieteam Bergen op Zoom.

De afgelopen dagen vonden er volgens een politiebericht maar liefst drie inbraken per dag plaats in regio Bergen op Zoom. Blijkbaar vinden deze meestal plaats tussen zeven en negen uur ’s avonds. In veel gevallen wordt aan de achterzijde van een veelal vrijstaande woning een ruit ingetikt, waarna de criminelen op zoek gaan naar geld en sieraden.

Meldt het vooral!

Er is inmiddels twee keer een wit busje gezien op de plaats delict. Volgens de politie zijn vooral huizen langs uitvalswegen, zoals de A4, in trek bij de inbrekers. Er wordt dringend opgeroepen alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112. Denk aan glasgerinkel, gestommel bij een woning of onbekenden in een tuin. Politieteam Bergen op Zoom schrijft: “Wij komen liever een keer voor niets dan te laat! Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken!”