Roosendaal

Politie waarschuwt voor babbeldieven in Roosendaal

De politie in Roosendaal krijgt de laatste tijd weer veel meldingen binnen over zogenaamde 'babbeldieven'

Redactie Redactie

De Roosendaalse politie krijgt vaak meldingen binnen over zogenaamde ‘babbeldieven’. Uiteraard zet de politie alles in het werk om de daders op te sporen. “Maar voorkomen is beter dan genezen”, aldus de Roosendaalse politie.

 

 

 

 

Babbeldieven zijn laffe oplichters die zich met een smoesje bij je binnen proberen te praten. Laat ze niet binnen. Vaak doen ze dit bij ouderen boven de zestig jaar. In de omgeving van Roosendaal zijn meerder gevallen bekend dat dieven zich naar binnen praten bij ouderen en dan van alles meenemen.

Tips

De politie geeft je vijf tips om de babbeldieven voor te zijn. Wees altijd alert en laat geen vreemden binnen, wat voor verhaal ze ook verzinnen. Wees alert op straat. Een veel gebruikte smoes is vragen naar de weg. Dit is tegenwoordig nauwelijks nog nodig. Veel mensen bezitten een smartphone met daarop navigatie. Vertrouw op je gevoel. Voelt het niet goed, dan is het dat vaak ook niet. Bekenden komen vaak alleen op afspraak langs. Ga langs bij je bank om je bankrekening aan te passen. Stel de dagopname limiet zo laag mogelijk in.

Voor extra informatie kan je kijken op www.politie.nl. Op de website vind je handige video’s die je helpen bij het herkennen van deze oplichters.