Roosendaal

Politieagenten nemen honderdste ‘mietwagen’ in beslag

Maandag namen agenten de honderdste 'mietwagen' in beslag (foto: politie)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben maandag de honderdste Duitse huurauto, ook wel ‘mietwagen’, in beslag genomen. Dat deden zij op de A16 ter hoogte van Roosendaal.

Project ‘Mietwagen’ is in september 2022 gestart door basisteam Roosendaal. Het project is een samenwerking met het OM en wordt gesteund door de gemeenten Halderberge en Roosendaal. Met dit initiatief wordt actief gekeken naar Duitse huurauto’s die in het teamgebied van Roosendaal rondrijden. Als het kan worden deze auto’s in beslag genomen.

De politie is deze actie gestart omdat veel van deze auto’s gebruikt worden dor bestuurders die gevaarlijk rijgedrag vertonen, patsen met hun auto en het voertuig gebruiken om onder de radar te blijven. Het is vaak ook niet duidelijk hoe de huurders zich zo’n auto kunnen veroorloven. De, vaak dure, auto’s worden meestal gehuurd bij dubieuze autoverhuurbedrijven in Duitsland. Vandaar de naam ‘Mietwagen’.

In de kleine anderhalf jaar dat het project bestaat zijn er al honderd van deze auto’s in beslag genomen. Agenten blijven actief op zoek gaan naar deze voertuigen, bijvoorbeeld met behulp van ANPR-camera’s. Andere eenheden kijken nu ook of ze deze aanpak kunnen overnemen.