Wouw

Politiecontrole Wouw: drugsvangst en 26.000 euro belastingschuld geïnd

De politie heeft een controle uitgevoerd langs de A58 bij Wouw. Zes mensen werden aangehouden, acht zijn er bekeurd | Foto: Politie.nl

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

De politie heeft gisteren, in samenwerking met onder andere de Douane en de Koninklijke Marechaussee, een controle uitgevoerd langs de A58 bij Wouw en Wouwse Plantage.

Op het terrein van Rijkswaterstaat zijn zes mensen aangehouden, waarvan de meesten vanwege het rijden onder invloed van drugs.

Vijftig gram softdrugs

Een 31-jarige Roosendaler is aangehouden, omdat hij in bezit was van vijftig gram softdrugs. De andere vijf personen zijn aangehouden, omdat uit een speekseltest bleek dat zij vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Dit wordt verder onderzocht.

Bekeuringen

Ook werden er acht bekeuringen uitgedeeld, onder andere voor het ontbreken van goede verlichting op de auto, het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs en kentekenbewijs.

Vier anderen werden bekeurd, nadat zij niet in het bezit bleken van een geldig rijbewijs. Eén persoon is al meerdere keren betrapt op rijden zonder rijbewijs. De politie heeft de auto in beslag genomen. Ook werd er een niet in Nederland geregistreerd voertuig in beslag genomen.

Belastingschulden

Ook voor de Belastingdienst was het raak. Zij namen vijf auto’s in beslag van mensen die te hoge belastingschulden open hebben staan. In totaal ging het om zesentwintigduizend euro.