Roosendaal

Politiehond vindt verstopte inbreker onder takken en bladeren

Close-up van politiehond die vastgehouden wordt door hondenbegeleider

Foto ter illustratie © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een inbreker had zich woensdag in Roosendaal goed verstopt voor de politie, maar kon het niet winnen van diensthond Paco. De politiehond had de verdachte snel gevonden onder een hoop met takken en bladeren. De man zou ingebroken hebben in de bergingen van een appartementencomplex in Roosendaal.

De politie werd rond twee uur ‘s nachts gebeld dat er iets vreemds aan de hand was bij een flatgebouw. Daar stond een auto geparkeerd met de kofferbak open. En in de kofferbak lagen spullen die gestolen zouden kunnen zijn uit de bergingen van het appartementencomplex. Volgens getuigen zouden twee verdachten zich verstoppen achter enkele garageboxen.

Een hoopje takken en bladeren

De agenten besloten daarom Paco in te zetten, een politiehond. En die was één van de inbrekers al snel op het spoor aan de Lodewijkdonk. “De man had zich bedekt met takken en bladeren, maar diensthond Paco liet zich daardoor niet om de tuin leiden,” laat de politie weten.

De man is gearresteerd op verdenking van inbraak en naar het politiebureau gebracht. Het gaat om een man van 25 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Paco en de agenten hebben nog gezocht naar een tweede inbreker, maar die is niet gevonden.