Bergen op Zoom

Politiek eist interpellatiedebat over aankoop Suikerlab en HAS Hogeschool

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Lijst Linssen en PvdA Bergen op Zoom hebben het college ter verantwoording geroepen over de gang van zaken rond de aankoop van het Suikerlab voor de vestiging van HAS Hogeschool. Dat doen ze via een zogenaamd interpellatiedebat. De twee partijen worden gesteund door SP, D66 en BSD.

Het Suikerlab werd door de gemeente Bergen op Zoom gekocht voor ruim 2 miljoen euro, zodat er een HBO-opleiding in het pand gevestigd kon worden. Maar de HAS heeft besloten geen HBO-opleiding te beginnen in Bergen op Zoom. En dus moet de gemeente op zoek naar andere huurders voor het Suikerlab.

Duidelijkheid

Lijst Linssen en PvdA willen nu meer inzage in de gespreksverslagen tussen gemeente en HAS over de mogelijke vestiging in Bergen op Zoom. De partijen willen ook duidelijkheid over het ‘doorslaggevende moment’ waarop HAS kenbaar maakte dat het zich niet gaat vestigen in het Suikerlab. Verder willen de twee fracties inzicht in de kosten-baten analyse voor de komende jaren en hoeveel kosten de gemeente tot nu heeft gemaakt om het gebouw geschikt te maken.

Extra raadsvergadering

Lijst Linssen en PvdA hebben een lijst van 19 vragen opgesteld die door het college beantwoord moeten worden in een debat met de gemeenteraad. De partijen hebben verzocht een extra raadsvergadering te houden op donderdag 7 februari.

Lees ook: PvdA Bergen op Zoom wil opheldering over lobby rond HBO in Suikerlab