Roosendaal

Politieteam Roosendaal krijgt voorlopig geen extra bodycams

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Agenten van het politieteam Roosendaal krijgen niet allemaal een bodycam. Dat heeft burgemeester Han van Midden laten weten op vragen van Sanneke Vermeulen van de VVD.

Bodycams filmen alles wat een agent doet en wat er met hem of haar gebeurt. VVD-raadslid Sanneke Vermeulen stelde voor alle agenten in het uitgaansgebied van Roosendaal met deze bodycam uit te rusten. Ze kwam met dit voorstel naar aanleiding van het incident op zaterdag 13 oktober, waarbij agenten werden bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen.

Voldoende bodycams

Burgemeester Han van Midden zegt echter dat het politieteam heeft aangegeven dat het aantal beschikbare bodycams momenteel voldoende is. “Daarnaast is het niet aan de gemeente om de politie te voorzien in hun materialen. Dit gaat ten alle tijden via de Nationale Politie.” Het politieteam beschikt over vier bodycams, waarvan er één defect is. Volgens Van Midden zijn alle bodycams tijdens de onrustige uitgaansnacht van 13 oktober ingezet. “Dit heeft anderhalf uur beeldmateriaal opgeleverd”.

Gesprekken

Van Midden laat verder weten naar aanleiding van de ongeregeldheden van 13 oktober gesprekken te hebben gevoerd met de teamchef van de politie en de uitbater van het café waar de opstootjes begonnen. De gesprekken waren vooral bedoeld om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten niet meer voorkomen. “Het is namelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, gemeente en horecaondernemers om uitgaansavonden gezellig en veilig te laten verlopen.”

Lees ook: VVD Roosendaal wil bodycams voor alle agenten