Huijbergen

Politiewagen crasht bij Huijbergen na wilde achtervolging

Close-up van handen die op de rug in handboeien zitten

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

Een wilde politieachtervolging is in de nacht van donderdag op vrijdag geëindigd in de buurt van Huijbergen. Daarbij crashte een politiewagen, zo meldt de politie. Dat gebeurde bij de Vossenholstraat. Bij de achtervolging, waarbij acht politiewagens zijn ingezet, werden snelheden bereikt van meer dan 260 kiulometer per uur. De achtervolgde drugsrijder is uiteindelijk aangehouden.

Volgens de politieberichten begon de achtervolging omstreeks twee uur ‘s nachts in Etten-Leur en ging vervolgens via Begie langs Putte naar Huijbergen. De achtervolgde automobilist probeerde nog te voet te vluchten maar werd uiteidelijk door politieagenten in de kraag gevat. Het betrof een 35-jarige man, hij reed in een auto met een Frans kenteken.

Vluchtpoging te voet

Al met al duurde de wilde rit een half uur: rond half drie eindigde deze in het Huijbergse buitengebied. Ondanks de crash is bij de achtervolging niemand gewond geraakt, zo meldt de politie. In de wagen van de verdachte trof de politie zestien kilo drugs aan, waarbij het vermoedelijk gaat om cocaïne.