Roosendaal

Polonaise met pils of hossen met huiswijn? ‘Schuimkraag met carnaval!’

Redactie Redactie

Het Tongerlohuys, het HUIS van Roosendaal en de nieuwe huizen in de wijk Stadsoevers. Ze sluiten allemaal aan bij het Tullepetaonse carnavalsmotto ‘Van goej uize’. Een huiswijn mag daarbij ook niet ontbreken, dacht Stichting Carnaval Roosendaal. Daarom is op de Elfde van de Elfde de eerste fles Chateau Tullepetaon overhandigd aan voorzitter Jacqo van Gastel. “Het is wel anders dan een pilske.”

Een delegatie uitgedoste Tullepetaoners is met een bus afgereisd naar Waain in Roosendaal. “Wijn is een verbindende factor”, aldus eigenaar Pieter-Jan van Gurp. “En wat past er nou meer bij dit motto dan een huiswijn?”

We willen de Tullepetaoners van het bier richting de wijn krijgen.

Een jaar geleden startte Van Gurp, in opdracht van de carnavalsstichting, met het ontwikkelen van een rode en witte wijn. “We willen de Tullepetaoners van het bier richting de wijn krijgen.”

Daarom zijn er zeshonderd witte en zeshonderd rode wijnflessen te koop, voor een tientje. Chateau Tullepetaon is dus een waar collectors item. De Roosendaalse carnavalsstichting merkt dat het hard gaat met de limited edition wijn. “Binnen twee weken zou alles weleens weg kunnen zijn.”

Met carnaval gaan we toch voor de witte schuimkraag!

Ook de aanwezige Elfde van de Elfde-vierders genieten zichtbaar van een glaasje wit of rood, maar: “Met carnaval gaan we toch voor de witte schuimkraag!”

Pieter-Jan van Gurp, Jacqo van Gastel en Dimphy van Gurp proosten met Chateau Tullepetaon