Roosendaal

Poorterswandeling brengt verborgen schatten van Roosendaal tot leven

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Poorters van Tullepetaonestad onthullen zondag 3 maart het geheim dat schuilt achter de poortjes van Roosendaal. Iedereen is uitgenodigd voor deze poorterswandeling vol spel en figuranten.

De poorterswandeling begint bij café 3 Weesgegroetjes aan de Molenstraat in Roosendaal. Vandaar vertrekt elk kwartier een gids die je meeneemt langs allerlei verrassingen. Want overal langs de route staan figuranten om de geheimen prijs te geven.

De eerste groep kan zondag 3 maart met gids vertrekken om 14.00 uur. De laatste keer dat de poorterswandeling vertrekt is om 15.30 uur. Ook Priens Markus I zal met zijn gevolg de wandeling doen.

Poorterij van Tullepetaonestad

De poorterswandeling wordt georganiseerd door de Poorterij van Tullepetaonestad. Dit is een club mensen, poorters, die de geschiedenis van carnaval levend wil houden en de verhalen over carnaval wil blijven delen.

Of zoals ze zichzelf omschrijven “een door de tijdgeest geroepen college van pleizanten dat op onnavolgbare wijze gestadig de belangen wil behartigen van de poorters van Tullepetaonestad en samen met hen het leutfeest in een historisch kader wil plaatsen teneinde daarmee in algemene zin de betrokkenheid te vergroten.”