Wouw

Pop-up restaurant ‘Op Het Land’ keert terug in Wouw: ‘De reserveringen lopen nu al storm’

3D tekening van het paviljoen. (Illustratie: Total-E Compagnie)

Anouk Houweling Anouk Houweling

Pop-up restaurant Op Het Land keert terug naar de West-Brabantse akkers bij Wouw. Na een aantal jaar van afwezigheid kunnen mensen vanaf zaterdag 10 mei weer een maand genieten van verschillende gerechten met het witte goud ofwel asperges. “Erg leuk om hier een gevolg aan te geven.”

De nieuwe editie van het pop-up restaurant gaat er ook net wat anders uitzien dan de voorgaande edities. In 2018 en 2019 was er plek voor zo’n 300 gasten per dag. Dat zijn er dit keer maar 100. “De weekenden vol krijgen is niet het probleem, maar op bijvoorbeeld een woensdagmiddag haal je die 300 niet”, zegt initiatiefnemer Frenk Theuns.

Theuns heeft in de afgelopen jaren vaker bedacht om het weer eens te organiseren, maar dat was niet altijd makkelijk. “Corona kwam tussendoor waardoor we helemaal niks konden”, begint hij. “Maar ook praktisch was er soms een probleem met het vinden van personeel, want je moet wel vier weken lang mensen hebben.”

Nieuwe samenwerking

Ook is er dit keer geen samenwerking met René Vermeulen van ’t Spuihuis uit Bergen op Zoom die ambitieuze plannen heeft met zijn restaurant en daar de focus op legt. Theuns heeft daarom gekozen voor chef Patriek Doelen van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht. “We organiseren al vijf jaar ‘Wijn Op Het Land’ in Zuid-Limburg waar het restaurant tussen de wijngaarden staat en dat is zeer succesvol”, vertelt Theuns. De stap om het ook in West-Brabant te doen was toen snel gemaakt.

Niet alleen asperges

Op het land waar het pop-up restaurant komt te staan groeiden voorheen alleen asperges, maar sinds een aantal jaren staan daar ook wijnranken. Gasten hebben nu tijdens een lunch of diner uitzicht over beide velden. “We gaan ook een drietal wijnbrouwers uit de regio vragen om hun wijn bij ons op de kaart te zetten, zodat liefhebbers een Brabants wijntje kunnen proeven”, laat de initiatiefnemer weten.

Ook het paviljoen is dit keer luxer en stijlvoller ingericht. Daarnaast komt er een terras waar mensen niet voor hoeven te reserveren. “Gasten kunnen dan ook aan komen waaien. We hebben dan voor het terras een aparte kaart met fingerfood.”

Stormloop

Waar vorige jaren in de eerste week al 1000 gasten een plekje reserveerden, loopt het ook dit jaar storm. “We zijn net twee dagen online en nu al is 25 procent van de plekken gereserveerd. De eerste drie zaterdagen zitten volgens mij al vol.”

Het pop-up restaurant komt aan de Bergsebaan 12B in Wouw van 10 mei tot en met 9 juni.