Bergen op Zoom

Popspeciaalzaak De Waterput viert 50-jarig bestaan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Popspeciaalzaak De Waterput in Bergen op Zoom heeft zaterdag het 50-jarig bestaan gevierd. Klanten kregen hoge kortingen op speciale selecties vinyl en cd’s. Ook waren er live optredens van onder andere Novastar, Tim Knol en Triggerfinger.

Volgens eigenaar Gilly Verrest is het bijzonder dat De Waterput 50 jaar bestaat. “Dat we al zo lang bestaan is toch vrij uniek in deze tijden.” Verrest heeft de zaak 30 jaar geleden overgenomen van Tinus de Mooij, die de deuren van De Waterput in 1969 voor het eerst opende. Volgens Verrest is de liefde voor muziek het succes voor de formule van de popspeciaalzaak. “Voordat je het weet besta je vijftig jaar. De tijd vliegt voorbij. Maar door de muziek blijft het een boeiend beroep.”

Echte popliefhebber

De echte popliefhebber weet De Waterput al jaren te vinden. Dat blijkt ook wel tijdens het jubileumfeestje zaterdagmiddag. De zaak is afgeladen vol. Martin Reedijk is een vaste klant van de popspeciaalzaak. “Ik kom hier vaak om lekker rond te bladeren in de platenbakken en zo mijn verzameling uit te breiden.” Het liefst zou Reedijk in elke stad weer een platenzaak zien. “Als ik in de buurt een platenzaak zie, dan moet ik naar binnen.”

Succes

Bezoekers staan zaterdag ook in de rij om een handtekening te bemachtigen van één van de optredende artiesten. Ook singer-songwriter Tim Knol heeft het druk met signeren. “Geweldige zaak. Ik kom hier al jaren. Volgens mij ken ik geen platenzaak in Nederland die al vijftig jaar bestaat”, vertelt Knol. Het succes van De Waterput ligt volgens de muzikant aan het digitale tijdperk. “Mensen willen toch iets fysieks in handen hebben, iets tastbaars. En vinyl is iets moois. Het klinkt geweldig als je een goede platenspeler hebt en vaak zit de plaat in een mooie hoes.” Volgens Knol moet je muziek beleven. “Niks zo mooi als een plaat uit een hoes halen en bewust naar muziek luisteren.”