Bergen op Zoom

Poubelle d’Or gaat jazzend en swingend het nieuwe jaar in

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Salon- en dansorkest Poubelle d’Or uit Bergen op Zoom heeft het nieuwe jaar weer muzikaal verwelkomd. Woensdag hielden de muzikanten van Poubelle d’Or hun jaarlijkse Nieuwjaarsmiddag. Het was de 25e keer.

Jazzmuziek, jaren 60 pop en swingtime dansers. Het Bergse orkest Poubelle d’Or wist opnieuw een gezellige muziekmix te vinden voor hun jaarlijkse Nieuwjaarsmiddag. Het was de 25e keer. Vroeger bekend als het Bal van Bergen, maar al een paar jaar onder de naam Hallo. En deze keer natuurlijk Hallo 2020!

Poubelle d’Or was uiteraard zelf één van de optredende ensembles, maar zeker niet de enige. Het publiek mocht ook genieten van Mom’s Kitchen Jazzband, de Jazzy Boys en OpSound. De optredens werden versterkt door optredens van de Swingtime Lindy Hop dansers, die hun kunnen lieten zien op de dansvloer.

Het publiek was enthousiast. Zoals Rina Franken, die gezellig sociale contacten kwam aanhalen. “Hartstikke goed. De muziek doet mij heel wat, omdat ik vroeger ook altijd naar Poubelle d’Or kwam luisteren. Ik kom voor de beleving.”