Woensdrecht

Praat mee over toekomstvisie Woensdrecht 2050: startbijeenkomst 23 april

Han Verbeem Han Verbeem

Woensdrecht maakt zich op voor een nieuwe toekomstvisie. Dinsdagavond 23 april kunnen bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden meepraten over de bestuurlijke toekomst tot 2050. De huidige toekomstvisie, die nog dateert van 2015, berust op drie pijlers: de Brabantse Wal, sterke dorpen en bedrijvigheid en maintenance. Deze drie pijlers vormen ook de basis voor de vernieuwde toekomstvisie.

De Brabantse Wal vertegenwoordigt de groene omgeving die een balans moet bieden tussen natuur, recreatie, toerisme en bedrijvigheid. Sterke dorpen benadrukt het belang van leefbaarheid en behoud van identiteit in alle dorpskernen, terwijl bedrijvigheid en maintenance de focus legt op economische activiteiten in de gemeente, inclusief het cluster luchtvaartonderhoud op vliegbasis Woensdrecht en Aviolanda.

Discussie

Tijdens de startbijeenkomst van 23 april gaan de gemeenteraad en het college in discussie met elkaar en met de inwoners. Speciale aandacht wordt besteed aan de jeugd, met een aparte sessie gericht op hun perspectieven en ideeën. De avond wordt geleid door een gastspreker, die de veranderende samenleving belicht, panelgesprekken over de genoemde pijlers en interactieve elementen – waarbij het publiek vragen kan stellen en input kan leveren.

  • De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van MFC Kloosterhof , bij het gemeentehuis aan de Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. Vooraf aanmelden is niet nodig.