Roosendaal

Prijs voor Roosendaalse Bruggenbouwers Piet en Theo

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

Voor de tweede keer op rij zijn de Roosendaalse Bruggenbouwers benoemd. Theo Schoonen en Piet van Meel namen donderdag hun prijs in ontvangst in het Oude Raadshuis. “Een hele eer!”

Een Bruggenbouwer is iemand die iets kleins doet, maar wat wel veel betekenis heeft voor anderen. De prijs is in aanloop naar de 752ste verjaardag van Roosendaal uitgereikt.

Erkenning

Er waren in totaal zestien mensen genomineerd. Piet van Meel kreeg vier nominaties, vanwege zijn betrokkenheid bij veel initiatieven in Wouw. “Een hele eer”, vindt hij. “Ik had het totaal niet verwacht dat ik een prijs zou krijgen voor wat ik doe.”

Piet wandelt elke week met rolstoelgebonden mensen door het dorp. “Ik help mensen graag. Ik vind het erg leuk om daarvoor een erkenning te krijgen.”

Aangename verrassing

Daarnaast is ook Theo Schoonen benoemd als Bruggenbouwer, voor zijn verrichtingen bij de rommelmarkt van de St. Josephkerk en vrijwilligerswerk bij Don Bosco, dat kinderen en ouders helpt als er problemen zijn in de opvoeding.

“Ik heb tot mijn 65ste gewerkt als automonteur en ben daarna in het vrijwilligerswerk gerold.” De 85-jarige is daar nooit meer weggegaan. De prijs is een aangename verrassing, “maar je doet het vooral voor een ander.”

Toekomst

Nu de prijzen zijn gewonnen, blijven beide heren doorgaan met wat ze doen. Piet is momenteel druk bezig om, samen met de gemeente, het pad naar het kasteel van Wouw toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. “Dat ligt vol met puin.”

Ook Theo blijft het vrijwilligerswerk doen. “Zolang mensen hulp nodig hebben en ik ze kan helpen, sta ik voor ze klaar.”