Wouwse Plantage

Prins Erik d’n 1e neemt na achttien jaar afscheid van Mastepinnelaand

Prins Erik d'n 1e van Mastepinnelaand heeft aangekondigd na achttien jaar afscheid te nemen van zijn rol (foto: John Balemans).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Mastepinnalaand vierde vrijdag met een vol programma de 11e van de 11e. Ook maakte Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand bekend dat hij na achttien jaar afscheid neemt van zijn rol.

De 11-11 viering begon in het dorp met een lampionnentocht voor Sint Maarten. Daarna ging het programma verder in Dorpshuis de Spil, waar iedereen geblinddoekt werd. Na een korte introductie mochten de aanwezigen hun blinddoek afdoen, en werden Sjampetter Joene (Jeroen van Loenhout, 12e keer), Nar Tommeke (Tom Kerstens, 6e keer) en Grootste Boer Peer (Peter Matthijssen, 9e keer) geïntroduceerd.

Geblinddoekt stonden de bezoekers in Dorpshuis de Spil (foto: John Balemans).

Als laatste kwam Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand. Hij kondigde aan dat hij na achttien jaar afscheid neemt van zijn rol als Prins. Hofkapel W’ornouwus zette vervolgens het nieuwe lied Ge wit nie wa ge ziet in. Aansluitend werd het nieuwe insigne onthuld, dat door Stefan van Loenhout is ontworpen. Nieuw dit jaar is de Mastepinnesjaal.