Woensdrecht

Prins Marinus nieuwe leutvorst van Wjeeldrecht

Anouk Houweling Anouk Houweling

Wjeeldrecht heeft sinds kort een nieuwe prins: Marijn de Dooy ofwel Prins Marinus. Twee jaar geleden werd er een nieuwe prins carnaval gezocht en in een gekke bui is De Dooy aangemeld. Hij hoopt de jeugd aan te kunnen spreken om vooral carnaval in het dorp te vieren. Om dat te bereiken heeft hij al een TikTok-account aangemaakt.

Hoewel De Dooy met carnaval is opgegroeid, moest hij als kind niks hebben van al die drukte. “Dan ging ik in een hoekje zitten”, zegt hij. Toch is dat in de loop van de jaren veranderd en probeert hij tegenwoordig bij alle feestjes aanwezig te zijn.

Ik ben nog niet zo lang lid van de Snoeken, dus het is voor mij toch wel spannend

Toen Prins Fon twee jaar geleden zei dat ze op zoek waren naar een nieuwe prins carnaval riep De Dooy in een gekke bui naar zijn vrouw: Geef mij maar op. “Van het één kwam het ander en na twee weken zaten Prins Fon en de grootste boer bij mij binnen.” Voor De Dooy is het een grote uitdaging, omdat hij niet weet wat hem te wachten staat. “Ik ben nog niet zo lang lid van de Snoeken, dus het is voor mij toch wel spannend.”

Je wil de plaatselijke mensen ook bij jezelf houden

Tijdens zijn tijd als prins hoopt De Dooy vooral de jongeren aan te spreken en op die manier ook de ouders mee te nemen. “Het is leuk dat er bussen naar Bergen op Zoom rijden, maar je wil de plaatselijke mensen ook wel bij jezelf houden”, vertelt de kersverse prins. Dankzij zijn tienjarige dochter heeft hij ook een TikTok account aangemaakt. “Na twee dagen sta ik er toch van te kijken dat ik al meer dan twaalfhonderd kijkers heb op een filmpje.”

Of hij het net zolang vol gaat houden als prins Fon weet hij nog niet. De Dooy gaat eerst komend jaar afwachten en daarna kijkt hij verder. “Daarom heb ik zijn pakken te leen gekregen en nog niet een duur pak laten maken”, zegt hij wijzend naar de twee pakken die ophangen.

Dan word je geleefd, maar het komt altijd goed

Voor komend carnavalsseizoen bereidt hij zich voor op hectische, maar vooral leuke dagen. De eerste week gaat hij bij de ouderen en de kinderen op bezoek. Maar volgens de Snoeken laat je het daarna als de carnaval echt begint niet meer los. “Dan gaat het zo snel en word je geleefd, maar het komt altijd goed”, sluit de nieuwe prins van Wjeeldrecht af.

Nu Wjeeldrecht een nieuwe prins heeft is De Top 4 nog niet compleet. Voor de garde zijn er nog vacatures. Omdat ze willen verjongen zijn ze op zoek naar een iemand die niet te oud is en natuurlijk plezier wil maken. Wie interesse heeft kan zich melden bij KS de Snoeken.

 

@prins_marinus_1e##carnaval ##ksdesnoeken ##prins♬ Hoempapa – Snollebollekes