Geen regio geselecteerd

ProefMei komt met tweede editie

ProefMei komt met een tweede variant in oktober ©ZuidWest Update

Redactie Redactie

Naast de jaarlijkse editie in mei, komt ProefMei met een tweede variant op de proppen. Deze moet plaats gaan vinden in oktober en zal wat kleinschaliger zijn dan de gebruikelijke editie. De ProefMei in oktober zal zich meer richten op ‘seafood’. De organisatie wil zich aansluiten bij de provincie Noord-Brabant die dit jaar de ‘Europese Regio van de Gastronomie’ is onder de vlag ‘We are Seafood’.

De grote binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom zal het decor zijn van het bekende evenement. Verschillende regio’s zullen zich aldaar presenteren met hun specialiteiten. Ook is er een internationale twist te vinden. De regio ‘Galway’ in Ierland is ook de Europese Regio van de Gastronomie. Daarom heeft de organisatie contact gelegd met de Ierse contrei, die op hun beurt graag meedoen aan dit evenement. 

HAS Hogeschool, die een vestiging in Bergen op Zoom wil starten, is een interessante partner voor de ProefMei, aldus de voorzitter Dennis van Tilborg: “We Are Seafood krijgt bijvoorbeeld geen businessavond, zoals we normaal gesproken altijd houden, maar we denken aan een eigentijdse, hippe collegetour. Die willen we samen met de studenten opzetten. We verwachten dat het nieuwe evenement een heel leuk feestje wordt!”