Bergen op Zoom

ProefMei neemt bezoekers mee op culinaire én muzikale reis

Foto: ProefMei.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog even en dan kunnen culinaire- en cultuurliefhebbers weer terecht bij ProefMei in Bergen op Zoom. Van 8 tot en met 11 juni zijn de binnenplaatsen en de zalen van het Markiezenhof weer het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van restaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde.

Op donderdag 8 juni begint het meerdaagse evenement zoals gewoonlijk met de businessavond. Het verbinden van inwoners, bedrijven, ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en (culturele en maatschappelijke) organisaties staat deze avond centraal.

De dag erna staat in het teken van beleving, beweging en bewustwording. Dit speelt zich af in de Franse Tuin. De Fitfabriek organiseert daar samen met ProefMei een workout met verantwoorde lunch uit de streek, speciaal voor groep 5-leerlingen van basisschool de Kreek en de Rode Schouw. ‘s Avonds is de ProefMei Pop-Up Tour, waar met tussenstops op bijzondere locaties gerechten en muziek worden verzorgd.

Familiedag en koffieconcert

Zaterdag is de familiedag. Dan is er bijvoorbeeld de ProefMei Expeditie. Dit is een ontdekkingstocht in en rond de Bergse binnenstad. Onderweg is er de mogelijkheid tot het letterlijk én figuurlijk proeven van al het moois dat de stad te bieden heeft. Aan de hand van aanwijzingen voltooien de deelnemers de speurtocht. ‘s Middags zijn de jeugdorkesten van Harmonie Kolping’s Zonen en OhnO! Jazzband in de Franse Tuin te vinden.

Harmonie Kolping’s Zonen en Roel van der Zande verzorgen op zondag een koffieconcert. Bezoekers worden dan getrakeerd op belegde broodjes, sappen en een aardbeiendessert.

Programma

Asperges, ansjovis, aardbeien én het Thoolse Aardappeltje spelen de hoofdrollen op ProefMei. Maar naast het proeven van eten, kan er dus ook muziek geproefd worden. De muziekprogramma’s matchen bij het moment van de betreffende dag. De pleinen van het Markiezenhof zijn op vrijdag, zaterdag en zondag vrij te bezoeken. Het volledige programma van ProefMei is terug te vinden op de website.