Roosendaal

Project Ik vergeet je niet nadert einde, 2000 kunstwerken tentoongesteld

Maarten Elst Maarten Elst

Maar liefst 2.000 kunstwerken pronken in de Passage aan de Raadhuisstraat in Roosendaal. De expositie is onderdeel van het project Ik vergeet je niet. Dat is een project van CultuurCompaan en CC-Educatie om Roosendalers ook in tijden van het coronavirus met elkaar te verbinden.

De deelnemers hebben negen opdrachten gedaan, die in totaal 2.000 kunstwerken hebben opgeleverd. “De bewoners van Roosendaal en de omliggende dorpen hebben de afgelopen maanden negen opdrachten thuisgekregen die ze allemaal enthousiast hebben uitgevoerd”, vertelt projectleider Anneke Wijn. “We hebben veel verhalen gehoord van mensen die hun buurtgenoten beter of op een andere manier zijn leren kennen. Sommigen hebben fanatiek online allerlei huis-, tuin- en keukenspulletjes met elkaar uitgewisseld om hun kunstwerk compleet te krijgen.”

Passage

Van alle 2.000 kunstwerken is één groot kunstwerk gemaakt. Die is te bezichtigen in een voormalige winkeletalage in De Passage. “De bezoekers passeren en kunnen zo hun eigen kunstwerken terugzoeken. We hebben al veel leuke reacties en foto’s gekregen van mensen die hun eigen opdracht hebben ontdekt”, vertelt Pauline Uijtdehaag, eveneens projectleider. “Het was een leegstaand winkelpand dat Metterwoon voor ons tot en met 23 augustus beschikbaar heeft gesteld, daarna moeten we vertrekken.”

Mini-film

Helemaal afgelopen is het project na 23 augustus niet. “Een professionele cameraman heeft opnames van alle kunstwerken gemaakt en verwerkt tot een mini-film”, vervolgt Uijtdehaag. “Op maandag 21 september zullen er twee voorstellingen plaatsvinden in theater De Kring in Roosendaal. Een voorstelling om 16 uur en één om 19 uur. Hiervoor moet wel worden gereserveerd vanwege veiligheidsredenen. Een maximaal aantal bezoekers kan zo nagenieten van een bewogen maar tegelijkertijd bijzondere tijd.”