Roosendaal

Provincie betaalt 1,5 miljoen mee aan warmtenet Westrand

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal krijgt 1,5 miljoen euro subsidie van de provincie voor uitbreiding van het warmtenet. Het nieuwe warmtenet komt in de wijk Westrand en gaat zo’n 1.000 appartementen en 150 huizen verwarmen.

De gemeente Roosendaal krijgt 1,5 miljoen euro subsidie van de provincie om een warmtenet aan te leggen in de wijk Westrand. Het is een uitbreiding van het warmtenet in Stadsoevers. Daar worden huizen verwarmd met restwarmte. Het warmtenet in Stadsoevers werd vorig jaar nog gekozen tot meeste duurzame kleine warmtenet van Nederland. Bij de uitbreiding in Westrand gaat ook restwarmte gebruikt worden.

Aansluiten in 2024

Wethouder Toine Theunis is tevreden met de hulp van de provincie, want er is nu genoeg geld om het warmtenet aan te leggen. De eerste woningen kunnen waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 worden aangesloten op het warmtenet. Maar voordat de werkzaamheden beginnen, gaat Theunis nog wel praten met de bewoners van Westrand.

Goedkoper voor bewoners

Voor de bewoners is de subsidie van de provincie goed nieuws, vertelt gedeputeerde Anne-Marie Spierings. “De financiële steun van de provincie verlaagt de kosten voor inwoners om aan te sluiten op het warmtenet. Zo is een warm huis betaalbaar én vermindert de CO2-uitstoot.”