Heerle

Puitelaand maakt carnavalsagenda bekend: ‘Een prachtig programma’

Het drietal van Puitelaand zal aankomend weekend veelvuldig te zien zijn in het dorp.

Sven de Laet Sven de Laet

Ook het carnavalsprogramma voor Heerle is bekend. De optocht in Puitelaand gaat helaas opnieuw niet door, maar daar staat volgens de Stichting Kindercarnaval Heerle een mooie agenda vol leut tegenover.

“We missen de bouwclubs enorm”, zegt de stichting daarover. “Maar verder hebben we alsnog een prachtig programma samengesteld.” Aanstaande vrijdag zal burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal de sleutel overhandigen aan Prins Rikus I. Daarmee verandert Heerle officieel in Puitelaand. Diezelfde dag vinden ook nog de kinderoptocht, de ouderenmiddag en de Puitekwis plaats.

Zaterdag zullen Prins Rikus en zijn gevolg allereerst de bestelde Puitebollen en – schijven signeren bij Super de Buurt. Daarna staat Puitelaand ed talent op het programma. Wie zijn kunsten wil vertonen, kan zich nog inschrijven.

Afscheid

Een dag later, op de zondag, wordt de gevelprijs uitgereikt. De rest van de dag staat in het teken van de Kiender- en Tiendermiddag. Die avond vindt ook meteen de afsluiting van de carnaval plaats. Daarbij wordt ook afscheid genomen van Nar Cobus, die er na dit jaar mee stopt.