Wouw

Pure Versmarkt Wouw opent donderdag de deuren: ‘Gevoel van de markt, maar dan binnen’

Anouk Houweling Anouk Houweling

Een markt maar dan binnen dat is de nieuwe Pure Versmarkt Wouw. Met echte marktkraampjes wordt het marktgevoel naar binnen gehaald. Naast dat 80 procent van de producten biologisch geteeld en gemaakt is, haalt de familie Bastiaansen hun producten ook zoveel mogelijk uit de regio. De laatste puntjes worden op de i gezet voor de feestelijk opening van donderdag.

Met het in elkaar zetten van de laatste kraampjes is de opening van de Pure Versmarkt Wouw in Wouw in zicht. Donderdag kunnen de eerste klanten een kijkje komen nemen in de winkel van Frank en Carla Bastiaansen en natuurlijk verse groente, fruit of brood halen. “We hebben afgeteld al was dat niet zo heel lang. We zijn pas zes weken geleden de knoop doorgehakt”, vertelt Carla Bastiaansen.

Marktgevoel

“We staan al zes jaar op verschillende weekmarkten en we wilden het idee van een markt naar binnen halen. Het gevoel van de markt, maar dan binnen”, zegt de trotse eigenaresse. Samen met de kleuren op de muren en inrichting in de kraampjes geeft het een knus gevoel.

Ze willen de klanten ook graag kennis van zaken geven op het gebied van de producten als de klant bijvoorbeeld een vraag heeft over een van de producten of op zoek is naar iets specifieks. “We hebben hier ook geen zelfbediening, maar helpen de klanten altijd een op een van a tot z.”

Biologisch

Zelf staan Frank en Carla op biologisch weekmarkten en ook in de winkel willen ze dat terug laten komen. “80 procent van ons assortiment is biologisch en de rest proberen we zoveel mogelijk regionaal te halen. Vandaar dat het woord puur in de naam zit”, vertelt Carla. Het assortiment bestaat onder andere uit brood dat elke ochtend vers gebakken wordt, groenten dat soms diezelfde ochtend nog van het land gehaald is en verschillende soorten kaas.

Regionaal

Ze hopen met hun winkel een regionale functie te vervullen, omdat ze in Wouw dichtbij Zeeland, Brabant en België zitten en ze alles onder één dak aanbieden. Zo halen ze bijvoorbeeld groente bij een pluktuin die voor Nederland en België groente en fruit verbouwd. “Waar de Belgen graag een paarse boerenkool eten, wordt hier vooral een groene boerenkool gekozen. Wij leggen ze allebei in de winkel.”

Weekmarkt

Ondanks dat ze nu een winkel hebben geopend, betekent dat niet dat ze stoppen met de weekmarkten. Die doen ze er gewoon bij. Ook de mensen die helpen op de markt zullen wel eens in de winkel komen te staan. Zo gaan ze de winkel en de weekmarkten combineren.