Hoogerheide

Puzzelen per fiets of auto, fotowandelen en filmpjes delen van je Koningsdagbelevenis

Ook in 2020 proostten Woensdrecht en Hoogerheide op de koning (foto: S.O.F.)

Bianca van Vugt

In de dorpen Woensdrecht en Hoogerheide beleef je Koningsdag dit jaar weer vooral thuis, online of met je eigen kleine bubbel bij één van de puzzeltochten. Het leuke is, dat je niet hoeft te wachten tot 27 april. Want een deel van de activiteiten kun je nu al doen. Zo kun je een filmpje maken over hoe jij Koningsdag beleeft, je kunt knutselen, tekeningen maken of een verhaaltje schrijven. De leukste inzendingen komen op de site te staan van de S.O.F., de Stichting Openbare Feestelijkheden.

De Stichting Openbare Feestelijkheden, de S.O.F., heeft bekend gemaakt hoe Woensdrecht en Hoogerheide dit jaar de verjaardag vieren van Koning Willem-Alexander. Natuurlijk zijn de Koningsdagklassiekers er weer. Vanaf 20 april kun je meedoen aan een fotowandeltocht, een fietspuzzeltocht of een regiofietstocht. Dit kun je zelf doen, wanneer het jou het beste uitkomt. Als je de oplossing van de puzzels doorgeeft via www.sofnieuws.nl, maak je kans op een prijs van het Rad van Avontuur. De oplossing moet dan wel uiterlijk op 27 april binnen zijn, vóór 15.00 uur.

Win een prijs met je Koningsdagversieringen

Op Koningsdag luiden overal in Nederland de klokken om 09.55 uur en gaan de vlaggen in top. En om 10.00 uur klinkt het Wilhelmus. Daarna hebben de inwoners van Woensdrecht en Hoogerheide tot 15.00 uur de tijd om thuis mee te doen aan activiteiten. De S.O.F. roept je op om zo veel mogelijk te versieren, zoals je huis, de tuin, je fiets, de bolderkar of je step. Ook kun je buiten krijten op de stoep. Maak er een foto of filmpje van en upload dat via www.sofnieuws.nl. Je maakt dan kans op een prijs.

Om Koningsdag af te sluiten, kun je meedoen aan de Nationale toost. Om 16.30 uur toosten Nederlanders samen op Koning Willem-Alexander en op elkaars gezondheid. Dat kun je thuis doen, op je balkon of in de tuin, bij de voordeur of waar je maar wilt. Schenk een drankje in en hef het glas. “Ondanks de beperkingen gaan we er met zijn allen weer iets leuks van maken,” aldus de Stichting Openbare Feestelijkheden.

Aangepaste autopuzzelrit

De S.O.F. organiseert ook nog de Oranjerit. Deze autopuzzelrit is dit jaar op zondag 2 mei. Vanwege de coronamaatregelen moet je je dit jaar vooraf inschrijven. En je moet ook al vooraf betalen. Het is de bedoeling dat je de auto niet uitkomt. Dus je blijft niet alleen tijdens de puzzelrit, maar ook bij de finish in de auto zitten. De start, finish en prijsuitreiking zijn allemaal op de parkeerplaats bij het Kloosterhof in Hoogerheide.

Deel dit op: