Roosendaal

PvdA Leegstandstour doet Roosendaal aan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leegstand heeft de afgelopen jaren op veel plaatsen in Nederland een opmars gemaakt. Dan moet je niet alleen denken aan winkels, maar ook aan leegstaande fabriekshallen. En die leegstand die zorgt voor aantasting van de leefbaarheid, de veiligheid en van het vestigingsklimaat. Om een goed beeld te vormen van die leegstand, besloot de Noord-Brabantse PvdA-gedeputeerde Erik van Merriënboer een ‘Leegstandstour’ te houden door de provincie. Vrijdag was hij in Roosendaal.

Van Merriënboer werd daarbij vergezeld door een aantal PvdA-Statenleden en door het PvdA Tweede Kamerlid Henk Leenders. Voor een wandeling door de stad waren Michael Yap, voorzitter van de PvdA-fractie in de gemeenteraad, en de wethouders Cees Lok en Toine Theunis gastheren.

Het gezelschap krijgt van de wethouders tijdens de stadswandeling uitleg over de plannen en activiteiten om de binnenstad te verfraaien. Als voorbeelden worden genoemd de realisatie van woningen op de Wipwei. Huisvesting voor de gemeente in het oude distributiegebouw van KPN. Ontwikkeling van Mariadal en de plannen voor een stadsstrand.

Bij het Paviljoen op de Nieuwe Markt krijgen de heren een toelichting over de aanpak van de binnenstad door de binnenstadsmanagers.

De delegatie was onder de indruk van de plannen. “Het wordt tijd dat er bouwkranen komen te staan in Roosendaal, dat is mijn boodschap!” aldus Erik van Merriënboer.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4301}