Roosendaal

PvdA Roosendaal: “Wees loyaal, koop lokaal”

Nieuwe Markt Roosendaal

De Nieuwe Markt in Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

In een brief aan het college stelt Paul Klaver namens de PvdA vragen over de winkels en zaken die het moeilijk hebben in Roosendaal. Hij vindt dat de stad en dorpen niet leefbaar zijn zonder winkels, hotels, restaurants, cafés, kappers en andere dienstverleners. “Als we ook in de toekomst nog een leefbare binnenstad, wijken, dorpen en kernen willen, dan moeten we NU onze lokale ondernemers steunen.”

Naast de vragen die de fractie stelt is de PvdA ook van mening dat er een slogan permanent zichtbaar moet zijn. Dit zou iedereen moet aanzetten tot lokaal kopen: “Wees loyaal, koop lokaal. Vooral nu!” Deze slogan zou dan onder andere moeten prijken op de televisietoren. Klaver: “Laten we allemaal, iedere keer voordat we via internet iets van buiten de stad kopen, eerst proberen of we datzelfde product ook bij een van onze eigen lokale ondernemers kunnen bestellen.”

Lokale ondernemers zijn nodig

Klaver stelt dat het zonder al die mooie bedrijven van lokale ondernemers het in de gemeente niet zo fijn wonen, werken en leven zou zijn. “We hebben ze nodig.” In de brief stipt het gemeenteraadslid aan dat sommige bedrijven, winkels en zaken stoppen. Daardoor ontstaat in de Roosendaalse binnenstad meer leegstand. Een van de vragen is of er wordt gewerkt aan een speciale ‘toolkit’ om ondernemers door deze crisis te helpen. “Wordt er gewerkt aan plannen om ook na de coronacrisis verder te gaan?”

Plannen voor heropening winkels

“Hoe is nu de stand van zaken op het vlak van gezondheid van de bedrijven en ondernemingen?”, vraag Klaver. Hij wil ook graag weten welke contacten er zijn met de ondernemers en haar vertegenwoordigers. “Hebben zij met ons een actieplan?” Ook vraagt hij naar mogelijke plannen voor heropening: “Is uw college in samenspraak met ondernemers bezig om experimenten voor te bereiden ter voorzichtige heropening van onze winkels en bedrijven in de binnenstad?”