West-Brabant

PVV Noord-Brabant baalt van buitensluiten FNV verkiezingsdebat

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De PVV Noord-Brabant baalt dat de partij niet aanwezig mag zijn bij het verkiezingsdebat van FNV West-Brabant. De Brabantse afdeling van de partij had geen uitnodiging voor het debat ontvangen, en werd geweigerd toen de partij aangaf graag mee te willen doen. Het debat vindt vandaag plaats.

Een belediging voor de democratie noemt de partij het. “De PVV-stemmers in West-Brabant worden hierdoor ernstig tekort gedaan”, laat PVV-Statenlid Maikel Boon uit Bergen op Zoom weten. Er werd namelijk eerst gedacht dat het niet ontvangen van de uitnodiging een foutje was. “Maar toen we dit navroegen bij de FNV, kregen we als reactie dat dit zeker niet het geval was.”

In de mail die de PVV heeft ontvangen, en is ingezien door ZuidWest Update, is te lezen dat de FNV de partij bewust niet heeft uitgenodigd. In een toegevoegde link is te lezen waarom niet. Er staat onder andere dat het bij de FNV al jaren het beleid is om geen partijen uit te nodigen die haat zaaien of discrimineren op basis van afkomst of geloof. ‘Dit betekent dat de PVV en Forum voor Democratie niet worden uitgenodigd voor debatten’, is te lezen.

Maar dat vindt Boon opvallend. “Vier jaar geleden mochten we namelijk wél bij het verkiezingsdebat in Breda aanwezig zijn.” Hij baalt dan ook enorm van de situatie. “Je bent met een campagne bezig en wil jouw verhaal graag bij de kiezers brengen. Onder FNV-leden bevinden zich óók PVV-stemmers. We hadden echt graag mee willen doen.”

FNV West-Brabant was niet bereikbaar voor commentaar.